Matematik

Bestem tallet , så toppunktet forligger på -aksen.

03. juni 2017 af Nannnnnna (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem tallet c, så toppunktet forf(x)=x^2+8x+c ligger på x-aksen.

øhhh. hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2017 af StoreNord

Opstil et udtryk for d som funktion af x; og vurder hvor d=0


Svar #2
03. juni 2017 af Nannnnnna (Slettet)

øhhh, det forstod jeg ikke? hvad vil det sige at opstille et udtryk for d? og som fuktion for x?

kan du venligst uddybe lidt mere


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2017 af StoreNord

Nej, jeg mente af c.                   disk(c) = 82-4*1*c


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. juni 2017 af mathon

toppunktets 1.koordinat:
                                            \small x_T=\frac{-b}{2a}=\frac{-8}{2\cdot 1}=-4

toppunktets 2.koordinat:
                                            \small y_T=c-a\cdot {x_T}^2=c-1\cdot \left (-4 \right )^2=c-16

Beliggenhed på x-aksen 
kræver:
                                            \small \left (x_T,y_T \right )=\left ( -4,c-16 \right )=\left ( -4,0 \right )
hvoraf:
                                            \small c-16=0

                                            \small c=16
                                             


Svar #5
04. juni 2017 af Nannnnnna (Slettet)

Maple angiver at noget går galt ved punkt tre? den skriver falsk!?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2017 af StoreNord

Prøv noget andet end Maple.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2017 af Soeffi

#0 Bestem tallet c, så toppunktet forf(x)=x^2+8x+c ligger på x-aksen.


Skriv et svar til: Bestem tallet , så toppunktet forligger på -aksen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.