Kemi

Opløsning af Nacl

08. juni 2017 af Sis23 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hvorfor ikke nummer 3, ( 500 ml 1 M Nacl? )

250 ml 1M Nacl er også samme som 500 ml 1M, ikke?

Kan nogen forklare det overhovet hvordan denne løses?

Vedhæftet fil: IMG_0850.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2017 af janhaa

[NaOH] = (500*1) / 1000 M = 0,5 M = 500 mM

dvs

4.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2017 af mathon

                      \small 500 mM=\frac{500\; mmol}{1000\; mL}=\frac{250\; mmol}{500\; mL}

de ønskede \small 250\; mmol er indeholdt i \small \mathbf{\color{Red} 3)} \small 250\; mL  \small 1\; M \small NaOH, som fortyndes til 500 mL opløsning.


Svar #4
08. juni 2017 af Sis23 (Slettet)

Undskyd, jeg menter hvorfor ikke nummer 4, ( 500 Ml 1M Naoh)? Det rigtig svar står der 3, men jeg tror 4 og 3 har samme reultat.

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. juni 2017 af mathon

#4

\small \mathbf{\color{Red} 4} er forkert,
da 500 mL 1 M NaOH indeholder 500 mmol NaOH
men kun skal indeholde 250 mmol NaOH i 500 mL.


Svar #6
08. juni 2017 af Sis23 (Slettet)

Oh yes, det er rigtigt. vi har brug for 0.25 mol NaoH som den ligger i 250ml 1M NaoH, og så tilføjer vi selv 250 ml vand som bliver til 500 ml, som indeholder det samme 0.25 mol NaoH. Super

Skriv et svar til: Opløsning af Nacl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.