Matematik

Hvordan beregnes det her spørgsmpl vha. CAS???

10. juni 2017 af sansas - Niveau: A-niveau

I spørgsmålet antages det at varmekapaciteten for fast ibuprofen (s) ved konstant tryk (1 bar), Cp,s,

er temperaturafhængig, idet nøjere undersøgelser har vist, at nedenstående ligning gælder i

intervallet 20 – 60 °C.

Cp,s =2.25*10-4 T2 +0.53 T+32.53   (J mol-1  K-1)

hvor T er temperaturen i Kelvin

- Beregn deltaH for opvarmning af 1 mol ibuprofen fra 25 C til 50 C ved 1 bar

Jeg har svaret, men ikke fremgangsmåden. Jeg vil virkelig gerne lære, hvordan det skal gribes an vha. CAS


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2017 af Soeffi

#0. Hvilket CAS program?


Svar #2
10. juni 2017 af sansas

Ti-nspire cx CAS


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2017 af Soeffi

#0. For en ideal gas gælder: dH = Cp·dT. Jeg går ud fra, at man skal bruge: ΔH = ∫2060(2,25·10-4 T2  + 0,53 T + 32,53)·dT. I Ti-Nspire: integral(2.25·10^(-4)*T^2+0.53*T+32.53,T,20,60)


Svar #4
11. juni 2017 af sansas

Det gav slet ikke nogen mening det du skrev helt nederst, og det kan man slet ikke skrive inde på lommeregneren. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2017 af Soeffi

#4 Prøv igen, det burde virke.

integral(2.25·10^(-4)*T^2+0.53*T+32.53,T,20,60)


Svar #6
11. juni 2017 af sansas

De får deltaH til: 5472,49 J mol^-1 =5,47 kJ mol^-1


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. juni 2017 af Soeffi

#6 Jeg tog de forkerte grænser:

 


Svar #8
11. juni 2017 af sansas

Mange tak for svar, Soeffi

Jeg har et andet spørgsmål også, som jeg igen vil ønske at vide hvordan man løser vha CAS:

http://imgur.com/a/gQL6u


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. juni 2017 af Soeffi

#8 Jeg har et andet spørgsmål også, som jeg igen vil ønske at vide hvordan man løser vha CAS: http://imgur.com/a/gQL6u



Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2017 af Soeffi

#9 Jeg får:


Skriv et svar til: Hvordan beregnes det her spørgsmpl vha. CAS???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.