Matematik

Mundtligt matematik Funktioner

12. juni 2017 af Geogra (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg er lidt i tvivl om hvad jeg kan omtale ved tredjegradspolynomier, når spørgsmålet handler om andengradspolynomiets graf + betydning af koefficienter samt bevis af toppunktsformlen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Hvorfor blande trediegrads polynomier ind i dette?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2017 af fosfor (Slettet)

Bliv hellere ved andengradspolynomier, og betragt f.eks. cosinusrelationerne

\text{ }c^2 = a^2 + b^2-2 a b \cos(C) \quad \text{ der kan skrives }\\ \text{ }\text{ }\text{ }\text{ }\ 0 =1\cdot a^2+(-2 b \cos(C))\cdot a + (b^2 - c^2)

som er et andengradspolynomium mht. a. Hvis du kender b, c og C i en trekant kan b dermed bestemmes med løsningsformlen for andengradspolynomier


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2017 af mathon

Redegør for et tredjegradspolynomiums monotoni:

                    \small f(x)=ax^3+bx^2+cx+d

                    \small f{\, }'(x)=3ax^2+2bx+c


Skriv et svar til: Mundtligt matematik Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.