Matematik

Eksponentielle funktioner

16. juni 2017 af KNKKB (Slettet) - Niveau: B-niveau
Grafen for en exponentiel funktion går gennem punkterne (-2,5) og (6,8) bestem forskriften for funktionen. Det første jeg så gør er at finde a:
Det har jeg gjort således:
Y1 divideret med y 2 * 1 divideret med x2-X1
Det får jeg så til 0.2 til sidst i regnestykket.

Så har jeg prøvet på at finde b med formlen: b = y2 divideret med a i X2 og det samme igen bare med y1 og X11.

Hvorfor Kan jeg ikke finde ud af at få b til det samme? Hvad gør jeg galt i denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2017 af mathon

                       a=\left (\frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                       a=\left (\frac{8}{5} \right )^{\frac{1}{6-(-2)}}=1{,}06051

                   


Svar #2
16. juni 2017 af KNKKB (Slettet)

Hvordan finder jeg b så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2017 af mathon

                     \small b=\frac{y_2}{a^{x_2}}=\frac{8}{1{,}06051^6}=5{,}62341


Svar #4
16. juni 2017 af KNKKB (Slettet)

Fordi hvis jeg siger b= y1 divideret med a i X1 giver det 5.62341
Og hvis jeg siger b= y2 dlvideret med a i x2 giver det 5.62343

Skal det ikke ende ud med det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2017 af mathon

Hvis du taster rigtigt, bliver b det samme i begge beregninger.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.