Matematik

Udregning af punkter efter rotering

28. juni 2017 af Mr87 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en firkant, som jeg skal have roteret x grader rundt omkring E, som det ses på figuren.

Jeg skal opstille formler for, hvordan man udregner de forskellige punkter efter roteringen.
Er der nogle herinde, der kan hjælpe mig med en start på dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juni 2017 af fosfor (Slettet)

Først træk E fra alle punkter, så punktet der skal roteres om bliver til (0,0).

Du skal have en 2d rotationsmatrix
R=\left( \begin{array}{cc} \cos (x) & -\sin (x) \\ \sin (x) & \cos (x) \\ \end{array} \right)

Formlen:
A' = E + R·(A - E)

Dvs. (A - E) roteres x grader om origo, og så adderes E tibage


Svar #2
28. juni 2017 af Mr87 (Slettet)

Jeg fandt ud af det takket være din henvisning til rotationsmatrix ;) 
Tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Udregning af punkter efter rotering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.