Matematik

Promille af et beløb.

28. juli 2017 af Blithe - Niveau: 8. klasse

4000 mennesker udgør 3,5 promille af et lands befolkning. Hvor stor er det samlede befolkningstal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. juli 2017 af janhaa

(x*3,5)/1000 = 4000

x = 1,1429*10^6 millioner folk


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2017 af Eksperimentalfysikeren

Gang de to tal med hinanden og divider med 1000.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. juli 2017 af Mathias7878

Befolkningstal = \frac{4000}{3,5}*1000 = 1142857,143

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juli 2017 af Eksperimentalfysikeren

Undskyld, jeg har læst forkert. #1 og #3 er korrekt.


Svar #5
28. juli 2017 af Blithe

:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juli 2017 af hesch (Slettet)

#3: Hvordan tæller man 0,143 person?

Er det hvor mange mm et barn stritter ud under en fødsel, eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. juli 2017 af Mathias7878

#6

Hvad?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. juli 2017 af Mathias7878

Nå, du ville have den afrundet til et helt tal. Nu forstår jeg :)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. juli 2017 af hesch (Slettet)

Ja, eller to betydende cifre ligesom promilleangivelsen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. juli 2017 af SuneChr

Da promilletallet 3,5 sandsynligvis er fremkommet ved afrunding, kan vi antage, at landets befolkningstal n må opfylde dobbeltuligheden

\frac{3,45}{1000}< \frac{4000}{n}< \frac{3,55}{1000}               \Rightarrow                \frac{80\cdot10 ^{6}}{71}< n< \frac{80\cdot 10^{6}}{69}                \Rightarrow

n ∈ N :      1 126 761  ≤  n  ≤  1 159 420


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. juli 2017 af SuneChr

# 10 fortsat
Den første dobbeltulighed skal have et lighedstegn påhæftet det venstre ulighedstegn
og den anden dobbeltulighed have et lighedstegn påhæftet det højre ulighedstegn.
Det forandrer imidlertid ikke noget for den tredje dobbeltulighed, men bemærkes for
en ordens skyld.
Differencen mellem ydergrænserne for n ligger på, hvad der ca. svarer til Hillerøds indbyggertal.


Skriv et svar til: Promille af et beløb.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.