Matematik

integralregning vha. substitution

04. august 2017 af maximumm (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej hvordan løser man de vedhæftede opgaver vha substitution?
Vedhæftet fil: IMG_0108.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2017 af fosfor (Slettet)

i b) skal du ikke bruge substitution. Divider alle led i tæller/nævner med x2, og brug da additivitet ∫121dx + ∫12x-1dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2017 af Soeffi

#0. 

Vedhæftet fil:1766320.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. august 2017 af mathon

a)
            \small \int \sqrt{2x+1}\, \mathrm{d}x             her sættes \small u=2x+1 og dermed \small \tfrac{1}{2}\mathrm{d}u=\mathrm{d}x
og dermed
            \small \small \small \int \sqrt{2x+1}\, \mathrm{d}x=\tfrac{1}{2}\int \sqrt{u}\, \mathrm{d}u=\tfrac{1}{2}\cdot \tfrac{2}{3}u^{\frac{3}{2}}+k=\tfrac{1}{3}(2x+1)^{\frac{3}{2}}+k


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2017 af Number42 (Slettet)

Anden måde:

\int \sqrt{2 x+1} dx = \frac{1}{2}\int \sqrt{2x+1} d(2x+1)=\frac{1}{3} (2x+1)^{\frac{3}{2}}+k

Håber det hjælper med at forstå bedre


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. august 2017 af mathon

b)
             \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int_{1}^{2} \frac{x^2+x}{x^2}\, \mathrm{d}x=\int_{1}^{2} \left (1+\frac{1}{x} \right )\, \mathrm{d}x=\left [x+\ln(x) \right ]_1^2=2+\ln(2)-(1+0)=1+\ln(2)  


Skriv et svar til: integralregning vha. substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.