Matematik

Hej min hjerne har lige glemt hvordan man løser denne slags ligninger over sommeren ^^

08. august 2017 af alex9004 (Slettet) - Niveau: B-niveau

2 - 1/5 x = 5 - 1/15 x


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2017 af hesch (Slettet)

Gang alle led i ligningen med 15

Flyt så alle x'erne over på den ene side, og konstanterne på den anden. Så lysner det.


Svar #2
08. august 2017 af alex9004 (Slettet)

30 - 15/5 x = 75 - 1x

-15/5x + 1x = 45?

x = ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2017 af SuneChr

-\frac{15}{5}x\: =\: ?                                         -3x+x =\: ?


Svar #4
08. august 2017 af alex9004 (Slettet)

Er ikke helt med :/


Svar #5
08. august 2017 af alex9004 (Slettet)

Kan du prøve at løse den med udregninger? :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. august 2017 af Anders521

Hej alex9004

Når SuneChr skriver -\frac{15}{5}x=?  er det meningen at du skal forkorte brøken. Det næste han skriver er-3x+x hvilket er summen af forkortelsen af ovenstående brøk samt resultatet ved at lægge x til på begge sider af lighedstegnet i din ligning.


Svar #7
08. august 2017 af alex9004 (Slettet)

Så svaret er x = -3 eller x = -3/1


Svar #8
08. august 2017 af alex9004 (Slettet)

Oh tak for hjælpen fandt ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. august 2017 af Number42 (Slettet)

altså:

30-15/5 x = 75 -1x

x- 3x = 45

-2 x = 45

x = - 22,5


Skriv et svar til: Hej min hjerne har lige glemt hvordan man løser denne slags ligninger over sommeren ^^

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.