Kemi

Hjælp til reaktionshastighed

09. august 2017 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har brug for lidt hjælp til at beregne nedenstående opgave. 

Reaktionshastigheden for reaktionen: N_{2} + 3H_{2}\rightarrow 2NH_{3} er ved forsøg blevet målt til \frac{(H_{2})}{t}=2,50*10^{-4}\frac{M}{s}. Dette udtrykket hvor meget H2 der omdannes pr. sekund. 

Hvor stor er reaktionshastigheden udtrykt ved: 

1. Fald i koncentrationen af N2

2. Stigning i koncentration af NH3

Er der en formel jeg kan bruge? 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. august 2017 af janhaa

1.

v=-\frac{d[N_2]}{dt}=-3*(2,5*10^{-4})\,M/s=-7,5*10^{-4}\,M/s

2.

v=\frac{d[NH_3]}{dt}=2*(2,5*10^{-4})\,M/s=5*10^{-4}\,M/s


Svar #2
09. august 2017 af annahansen2 (Slettet)

#1 Tak, jeg forstår det hele, men hvor ved du fra, at der skal stå -3 i opgave 1 og 2 i opgave 2? 

Jeg tænker på de tal der står lige efter første lighedstegn.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. august 2017 af janhaa

reaktanter blir bort (-), og se på koeffisienter i reaksjonslikning.

produkter dannes (+)


Svar #4
09. august 2017 af annahansen2 (Slettet)

#3 tak


Svar #5
09. august 2017 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har et andet spørgsmål, som jeg er blevet i tvivl om. 

1. Hvorfor reagerer 2M H_{2}SO_{4} meget hurtigere end 0,2 M H_{2}SO_{4}

2. Anvender man 18M H_{2}SO_{4} (koc. svovlsyre), som indeholder 96% svovlsyre og 4% vand er reaktionshastigheden lav. Hvorfor?

TIl den nederste er mit forslag, at når vandindholdet er så lavt, så er reaktionshastigheden også lav, men jeg ved ikke om der er andre faktorer, som måske spiller en rolle. 

På forhånd tak


Svar #6
10. august 2017 af annahansen2 (Slettet)

Er der ingen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. august 2017 af janhaa

vanligvis vil reaksjonshastigheten øke med konsentrasjon, temperatur og overflatearealet til fast stoff.


Svar #8
10. august 2017 af annahansen2 (Slettet)

#3 Kan du uddybe lidt mere? 

Altså mener du, at reaktionshastishastigheden (spørgsmål  2) er lav fordi koncentrationen, temperaturen og overfladearealet er lavt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. august 2017 af janhaa

18 M H2SO4 burde reagere meget hurtig (explosivt nesten), pga høy kons.


Svar #10
10. august 2017 af annahansen2 (Slettet)

#9 okay

Er der nogle der har forslag til svar på nedenstående spørgsmål. Mit umiddelbare svar er, at vandindholdet er lavt, men er der andre årsager, der gør at reaktionshastigheden er lav?

2. Anvender man  [18M H2SO4  (koc. svovlsyre), som indeholder 96% svovlsyre og 4% vand er reaktionshastigheden lav. Hvorfor?


Svar #11
18. august 2017 af annahansen2 (Slettet)

#1. Det du skriver er forkert. Du får en negativ hastighed, hvilket jo er helt forkert. 

Er der andre, der har forslag til, hvordan opgaven skal beregnes rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. august 2017 af janhaa

negativ fordi N2(g) forsvinner

NH3 dannes, derfor positv


Skriv et svar til: Hjælp til reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.