Matematik

Beregne størrelse

09. august 2017 af ACCAC (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kan ikke komme frem til hvilken formel jeg skal bruge for at regne følgende ud:

Der forekommer 140 cm mellem en lyskilde og en plade hvorimellem der er en klods, der har en variabel bredde f.eks. 20 cm oven på denne klods er der placeret en beskytter som er formet som en firkant med målene 10 x 4 cm. 

Klodsen ligger oven på pladen. 

Men nu rykkes beskytteren helt tæt på lyskilden. Hvad skal beskytterens mål så være for at dække samme område, som da beskytteren var oven på klodsen?

På forhånd tak for hjælpen


Svar #1
09. august 2017 af ACCAC (Slettet)

Tror jeg skal beregne noget forstørrelse ud, men ved ikke helt hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. august 2017 af StoreNord

Hvis du har en tegning, så vis os den.            eller

Hvis du selv forstår din egen beskrivelse, kan du måske tegne situationen og sende os et foto af den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. august 2017 af SuneChr

Det ligner noget med ensvinklede trekanter:
SP 090820172253.JPG

Vedhæftet fil:SP 090820172253.JPG

Svar #4
10. august 2017 af ACCAC (Slettet)

Hej, her er en tegning af opsætningen


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. august 2017 af SuneChr

.SP 100820172031.JPG

Vedhæftet fil:SP 100820172031.JPG

Svar #6
10. august 2017 af ACCAC (Slettet)

Jep, lige præcis.

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. august 2017 af SuneChr

Lad højdeaksen i pyramiden, den rødstiplede, være x-akse med 0-punkt i lyskilden.
Da pladen 4 × 10 rykker vinkelret langs aksen, vil alle mål være proportionale.
Pladen  4 × 10  vil i en afstand x fra lyskilden derfor have dimensionerne
\frac{4}{120}x\: \: \: \times \: \: \: \frac{10}{120}x          eller              \frac{1}{30}x\: \: \: \times \: \: \: \frac{1}{12}x


Skriv et svar til: Beregne størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.