Matematik

funktioner

15. august 2017 af David0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne her opgave?

De 2 rette linjer f(x)=-2x+1 og g(x)=-2x+5 er parallelle

a) Bestem forskriften for en ret linje der står vinkelret på både f(x) og g(x)

b) Bestem den korteste mulige afstand mellem f(x) og g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af peter lind

a) Produktet af hældningskoeficienerne mellem to rette linier er -1

b) bestem de to steder hvor linien skærer de oprindelige linier. Afstanden mellem de to punkter er den søgte afstand


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2017 af JulieW99

Det duede ikke lige, woops.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2017 af mathon

a) Bestem forskriften for en ret linje der står vinkelret på både f(x) og g(x)

       f.eks.
                       \small \small y=\frac{1}{2}x+1


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2017 af SuneChr

Kommentar til  # 0 b)
Afstanden mellem to parallelle linjer har en og kun én afstand.
"den korteste mulige afstand" = afstanden (med eftertryk på ...en)

Ganske vist niveau B stof, men afstanden kan også findes ved at bringe en af funktionerne på normalform og deri indsætte et vilkårligt punkt, som tilfredsstiller den anden funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2017 af mathon

          \small P(0,1) ligger både på linjen \small y=-2x+5 og på fællesnormalen \small y=\tfrac{1}{2}x+1

\small P's afstand til linjen \small y=-2x+5 identisk med \small l\! \! :\; \; 2x+y-5=0
beregnes af:
                        \small dist(l,P(0,1))=\frac{\left | 2\cdot 0+1-5 \right |}{\sqrt{2^2+1}}
                           


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2017 af mathon

korrektion:

         \small \small P(0,1) ligger både på linjen \small \small y=-2x+1 og på fællesnormalen \small y=\tfrac{1}{2}x+1
         \small P's afstand til linjen \small y=-2x+5 identisk med \small l\! \! :\; \; 2x+y-5=0
beregnes af:
                        \small dist(l,P(0,1))=\frac{\left | 2\cdot 0+1-5 \right |}{\sqrt{2^2+1}}


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.