Matematik

Få C til at gå ud med C?

16. august 2017 af Lundan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Jeg sidder med en aflevering, hvor jeg er givet en opgave med to delopgaver. 

I den sidste del af opgaven bliver jeg bedt om at redegøre for hvorfor forholdet |AF|/|AG| er uafhængig af et værktøj, som bliver brugt til at afgøre det Gyldne forhold: (1+\sqrt5)/2 = 1,62

Jeg har til dette opstillet en regneforskrift: 340/A=(|AG| )/C (Ud fra sinusrelationen), her skal jeg have C til at gå ud med -C for at bevise ovenstående. Men jeg kan simpelthen ikke finde frem til hvordan?

Jeg håber der måske er en herinde der kan give mig en idé hvor jeg skal hen ad?

Opgave info: Vedhæftet 

Vedhæftet fil: gyldne forhold.PNG

Brugbart svar (2)

Svar #1
17. august 2017 af SuneChr

ΔACF ensvinklet med ΔABG

\frac{\left | AC \right |}{\left | AB \right |}=\frac{\left | AF \right |}{\left | AG \right |}                   \Rightarrow \: \: \: \: \: \: \frac{340}{210}=1,61...=\frac{\left | AF \right |}{\left | AG \right |}


Svar #2
17. august 2017 af Lundan (Slettet)

Ja okay, sådan havde jeg ikke tænkt over det før. Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Få C til at gå ud med C?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.