Matematik

Trigonometri i maple

21. august 2017 af 1001001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,
?Jeg har svært ved, at få mit svar til, at passe overens med den givne faciliste.
?Jeg skal finde vinkel S i trekanten (se vedhæftet fil), alle givne informationer er på tegningen.

Det korrekte svar er 62,4 grader og jeg får det til 68,6 grader.

?Tak på forhånd, hvis du hjæper.  

Vedhæftet fil: Vinkel S.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

Din udregning ser rigtig ud, og jeg får samme resultat. Jeg har også prøvet at bruge sinusrelationerne, hvilket gav 68,5 grader. Afvigelsen skyldes, at de 49 grader er afrundede, cosinusrelationen giver 49,013 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2017 af fosfor (Slettet)

Vinklen er 62,4 grader, da:

180 - 49 - 68.6 = 62.4285


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2017 af mathon

…altså \small \small \angle H er identisk med dit opgivne facit.


Svar #4
21. august 2017 af 1001001 (Slettet)

Vedhæftet fil:sidste opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2017 af fosfor (Slettet)

#4
HP = \frac{HJ\cdot \sin(J_1)}{\sin(H_1+J_1)} =34.418831963261596


Skriv et svar til: Trigonometri i maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.