Matematik

Produktform? hjælp til at skrive to udtryk i produktform

21. august 2017 af matspasser (Slettet) - Niveau: B-niveau

skriv i produktform

a)  15x2 + 27xy - 9x

b)  4x2 - y2 + (2x+y)2


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2017 af mathon

a)
         \small 15x^2+27xy-9x=3x\cdot 5x+3x\cdot 9y-3x\cdot 3=3x\left ( 5x+9y-3 \right )            


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2017 af mathon

b)
         \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 4x^2-y^2+(2x+y)^2=(2x)^2-y^2+(2x+y)(2x+y)=(2x+y)(2x-y)+(2x+y)(2x+y)=

                                      \small (2x+y)\left ( 2x-y+2x+y \right )=(2x+y)\cdot 4x


Skriv et svar til: Produktform? hjælp til at skrive to udtryk i produktform

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.