Matematik

Reducer ligninger

22. august 2017 af choko12345 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen. Det er sådan at jeg sidder og laver en mega vigtig matematikopgave, men sidder fast i den her. Nogle der vil hjælpe mig, gerne med forklaring. 

Reducer: 3(x-2)+4(2x-1) 

Håber i vil hjælpe, det vil betyde soooooo meget


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2017 af Mathias7878

Du skal gange hhv. 3 og 4 ind i parenteserne. Du vil få:

3 * (x-2) + 4 * (2x-1) = 3x -6 + 8x -4 = 11x-10

- - -

 

 


Svar #2
22. august 2017 af choko12345 (Slettet)

Er det så svaret eller? 

og tak


Svar #3
22. august 2017 af choko12345 (Slettet)

#1

Du skal gange hhv. 3 og 4 ind i parenteserne. Du vil få:

3 * (x-2) + 4 * (2x-1) = 3x -6 + 8x -4 = 11x-10

Er det svaret? efter lighedstegnet?


Svar #4
22. august 2017 af choko12345 (Slettet)

#3
#1

Du skal gange hhv. 3 og 4 ind i parenteserne. Du vil få:

3 * (x-2) + 4 * (2x-1) = 3x -6 + 8x -4 = 11x-10?

arrrh på den måde. Tusind tak, det var en kæmpeee hjælp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2017 af Mathias7878

Ja, det sidste er svaret 11x-10

Ved at gange ind i parenteserne kan du reducere udtrykket, så du ender ud med 11x-10

Det var så lidt x)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Reducer ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.