Matematik

to linjer ved ligninger

22. august 2017 af LailaAriana - Niveau: A-niveau

Brug for hjælp tak

Opgave 2

to linjer l og m er givet ved ligninger 

l: y=3/4x+9/2

m: y=3x+1

a) bestem den spidse vinkel mellem l og m

en cirkel har centrum i punktet C(1,-1) og har linjen l som tangent.

b) bestem en lingning for cirklen

c) bestem koordinatsættene fo hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen m.

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2017 af StoreNord

Start med at finde linjernes skæring.

Derefter kan du lægge en vektor på hver linje og finde vinklen mellem vektorerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2017 af fosfor (Slettet)

a) Brug tan-1 til den ene vinkel, og find den anden ved subtraction:
\\v_1=|\tan^{-1}(a_1)-\tan^{-1}(a_2)| \\v_2=180-v_1

hvor a1 = 3/4 og a2 = 3 er hældningerne og |...| er absolut værdi . Det er ikke altid v1 der er spids. Det kan også ske at begge er 90


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2017 af fosfor (Slettet)

b) Da centrum er kendt er ligningen
(x - 1)^2 + (y - (-1))^2 = r2

For at finde r, skal du finde projektionen af centrum til linjen l. Projektionens koordinater sættes ind i ligningen på x, y og dernæst isoleres r (tag plus kvadratrod på begge sider)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2017 af fosfor (Slettet)

c) Linjen er givet ved y = a x + b.
Erstat derfor y i cirkelligningen med a x + b.

Den eneste ukendte i ligningen er da x. Den isoleres med formlen for løsning af andengradsligning. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2017 af PeterValberg

Se denne vidoliste < LINK > der er hjælp at hente

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2017 af mathon


Skriv et svar til: to linjer ved ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.