Fysik

Inertimoment af T-formet figur

24. august 2017 af aboruc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder man inertimomentet af følgende figur? Kan ikke rigtig finde en løsning, jeg tænkte først at man kunne bruge parallel sætningen men akserne er jo ikke paralle. har virkelig brug for hjælpen tak :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2017 af swpply (Slettet)

Antag at masse fordellingen i hver af de to stænger er homogene og derefter er det blot at integrere!

I_A = \int_\text{pendul}r^2\,dm \\ = \frac{m}{L}\int_0^Ly^2\,dy + 2\frac{m}{L}\int_0^\frac{L}{2}(L^2+x^2)dx \\ = \frac{m}{L}\frac{L^3}{3} + 2\frac{m}{L}\bigg(\frac{L^3}{2} + \frac{L^3}{24} \bigg) \\ = \frac{17}{12}mL^2

hvor r betegner afstanden fra rotations axesen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2017 af hesch (Slettet)

Nu hvor der er tale om inertimoment ifm. stænger, kunne man beregne inertimomentet omkring en akse, der går gennem midtpunktet på den vandrette stang.

Herefter flyttes den vandrette stang til dens korrekte position vha. Steins formel, hedder den vist.


Svar #3
25. august 2017 af aboruc (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Inertimoment af T-formet figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.