Matematik

forstår ikke det her???

29. august 2017 af anonym005 - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud af b'eren

Modellen: y=22,41*x^0,663

a) Benyt modellen til at bestemme overfladearealet af et æble med et rumfang på 30,2 dm . 

b) Benyt modellen til at bestemme, hvor mange procent et æbles overfladeareal ændres med, når rumfanget øges med 10%


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2017 af mathon

formentlig er \small y overfladearealet og \small x rumfanget.
     a)

           overfladearealet af et æble med et rumfang på 30,2 dm3                 

                    \small y=22{.}41\cdot (30{.}2 )^{0{.}663}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2017 af mathon

b)

for en potensfunktion:
                                      \small y=b\cdot x^a
gælder:
                                      \small 1+r_y=(1+r_x)^a    

                                      \small 1+p_y\cdot 10^{-2}=(1+p_x\cdot 10^{-2})^a    


Svar #3
29. august 2017 af anonym005

Tak


Svar #4
29. august 2017 af anonym005

Men tror ikke jeg helt forstår det... :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2017 af mathon

anvendelse:
                         \small 1+p_y\cdot 10^{-2}=\left (1+10\cdot 10^{-2} \right )^{0{.}663}

                         \small p_y=0{.}06523\cdot 10^2=6{.}523

                        


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2017 af mathon

Detaljer:
                    \small y_1=b\cdot {x_1}^a

                    \small y_2=b\cdot {x_2}^a                
som med
                    \small y_2=(1+r_y)\cdot y_1   og   \small x_2=(1+r_x)\cdot x_1
giver:
                    \small \frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a

                    \small 1+r_y=(1+r_x)^a


Skriv et svar til: forstår ikke det her???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.