Kemi

pH

29. august 2017 af SSvestergaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har at gøre med Ehtylbutanot. 

Jeg skal beregne pH af denne, hvor det lige skal sige den reagere med vand 100%. Hvordan dælen gør man det?

Også lige et andet spørgsmål. Hvordan vil base/syre reaktionen se ud hvis man titres syren med 1,0 M NaOH?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af Heptan

BuO(OEt) + H2O   →   BuO(OH) + EtOH

                                    butansyre

Butansyre er en svag syre med pKa = 4,82. Man kan bruge svag syre formlen til at beregne pH.

\textup{pH}=\frac{1}{2}\left ( \textup{p} K_s -\log c_s \right )

Titrering af butansyre:

BuO(OH) + OH-   →   BuOO- + H2O


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.