Matematik

funktioner (graf)

30. august 2017 af hejvilduhjælpe (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren er tegnet grafen for funktionen g.

(a) Bestem g(-2).

(b) Bestem Dm(g) og Vm(g).

(c) Løs (grafisk) ligningen g(x) = 3.

nogen der kan hjælpe med alle tre opgaver, har prøvet selv men fatter intet!:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af mathon

                                 alt kan aflæses.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2017 af StoreNord

a)    y=0, altså xAksen er svær at se. den ligger vandret midt mellem y=1 0g y=-1.

       Den lodrette linje x=-2 skærer grafen i g(x) = 1. Derfor er            g(-2) = 1.

b)    Definunionsmængden er mængden af x-værdier funktioner gælder for, altså intervaller ]-5,3].

       -5 er altså ikke med i definitionsmængden, men 3 er med.

c)     g(x)=3 er en vandret liinje gennem 3 på y-aksen. Denne linje skæret grafen i  x=2  og rører den i   x=-4.  Derfor er løsningen på g(x)=3   både  x=-4 og x=2.


Skriv et svar til: funktioner (graf)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.