Matematik
Bevis for to trekanter
02. september 2017 af
Halow7979 (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Hejsa!
Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave? Ønsker blot at få et skub i den rigtige retning :)
Opgave er vedhæftet
Følgende link er i opgaven: https://bevissamling.systime.dk/index.php?id=189
Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave? Ønsker blot at få et skub i den rigtige retning :)
Opgave er vedhæftet
Følgende link er i opgaven: https://bevissamling.systime.dk/index.php?id=189
Vedhæftet fil: IMG_5142.PNG
Svar #1
02. september 2017 af fosfor (Slettet)
AC'D er kongruent med CAB, da man ved at lægge en og samme vektor ±v til hvert hjørne af den ene trekant opnår hjørnerne af den anden trekant:
A + v = C
C' + v = (A - v) + v = A
D + v = (A + u - v) + v = A + u = B
Ved brug af ovenstående ligheder ses at CB er lig AD (dvs. parallel og har samme længde):
CB = B - C = D + v - (A + v) = D - A = AD
Skriv et svar til: Bevis for to trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
