Matematik

Hjælp til Vektore

03. september 2017 af Malik2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med dette opgave? =) 

På forhånd Tak!

Vedhæftet fil: Vektor.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2017 af mathon

a)

         \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\left |\overrightarrow{a} \right |\cdot \left |\overrightarrow{b} \right |\cdot \cos(v)

          \small 5=\left |\overrightarrow{a} \right |\cdot 2\cdot \cos(20^\circ)

          \small \left |\overrightarrow{a} \right |=\frac{5}{ 2\cdot \cos(20^\circ)}


Svar #3
03. september 2017 af Malik2 (Slettet)

Mange tak Mathon! =) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2017 af mathon

b)
       \small \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |}\cdot \frac{\overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |}                    \small \overrightarrow{a}=\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2017 af Number42 (Slettet)

\vec{a} = (a_x{},0)\vec{b} = (b_{x},b_{y})

 ax bx = 5

bx = |b| Cos(20) = 2 Cos(20) = 1,9  hvoraf ax = 5/( 2 Cos(20) = 5/ 1,9 = 2,63

Projektionen på \vec{a} er den samme som projektionen på x aksen altså bx


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2017 af mathon

      \small \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |}\cdot \frac{\overrightarrow{a}}{\left | \overrightarrow{a} \right |}                    \small \overrightarrow{a}=\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}

      \small \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |}\cdot \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}   

      \small \overrightarrow{b}_{\overrightarrow{a}}=\frac{5}{\frac{5}{2\cos(20^\circ)}}\cdot \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}=2\cos(20^\circ)\cdot \begin{pmatrix} 1\\0 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1{.}87939\\0 \end{pmatrix}                


Skriv et svar til: Hjælp til Vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.