Matematik

hvilken af graferne er f(x)=x^-1 ?

04. september 2017 af soer381k - Niveau: A-niveau

jeg har vedhæftet spørgsmålet :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2017 af mathon

                \small f(x)=\tfrac{1}{x}\; \; \; \; \; \; x\neq0

                x og y har samme fortegn
og
               \small f{\, }'(x)=-\tfrac{1}{x^2}<0    dvs f(x) er konstant aftagende.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2017 af Anders521

Hejsa,

hvilken af graferne er f(x)=x^-1 ?

man kunne udlede svaret på følgende måde: funktionen f er aftagende og er ikke defineret for x=0 dvs. dens graf kan hverken være B eller C: altså må svaret være A. Bemærk dog at min forklaring er ikke fyldstgørende.


Svar #3
04. september 2017 af soer381k

jeg fik at vide af en at g(x) er B men kan ikke helt se hvorfor ????


Svar #4
04. september 2017 af soer381k

#1

                \small f(x)=\tfrac{1}{x}\; \; \; \; \; \; x\neq0

                x og y har samme fortegn
og
               \small f{\, }'(x)=-\tfrac{1}{x^2}<0    dvs f(x) er konstant aftagende.

hvad så med g(x) og h(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Prøv med x=0 i detre funktioner. Du kan se, hvad resultatet skal være for A, B og C.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2017 af Anders521

Hejsa,

jeg fik at vide af en at g(x) er B men kan ikke helt se hvorfor ????

hvad tror du? Det kan være personen tager fejl.


Skriv et svar til: hvilken af graferne er f(x)=x^-1 ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.