Matematik

linære funktioner, det haster!!!

05. september 2017 af Emmaa1212 - Niveau: B-niveau

jeg har meget svært ved nedstående opgave, håber i kan hjælpe med dem: 

Det grafiske billede for den lineære funktion f(x) går gennem punkterne P = (3,6) og Q = (7,16)

Opstil forskriften for f(x).
Beregn funktionsværdierne f(−1), f(1) samt f(10).
Beregn x når f(x) = 3 samt, når f(x) = −13.

Et punkt A = (4, f(4))

Beregn koordinaterne til A.

Punktet B = (5, y) ligger på grafen for f.

Beregn koordinaterne til B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2017 af SuneChr

Løs
 (I)  6 = 3a + b
(II) 16 = 7a + b
f (- 1)  indsæt x = - 1 i den nu fundne forskrift
f (x) = ax + b
Gør det samme for de øvrige.
f (x) = 3     3 = ax + b   find da x.
Find til sidst
y = 5a + b
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2017 af PeterValberg

#0
Se eventuelt denne videoliste < LINK > (især video nr. 4 og 6)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2017 af mathon

forskriften for f(x)

                              \small y=ax+(y_1-a\cdot x_1) \; \; \; \; \; \; \; \; a=\tfrac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\; \; \; \; \; x_2\neq x_1


Skriv et svar til: linære funktioner, det haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.