Matematik

Bestem tallene a, b og c i en andengradspolynomium

06. september 2017 af MATWORLD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven er på vedhæftede fil - Jeg ved ikke hvordan jeg skal finde a, og b

- C er jo bare der hvor den skære y-aksen

Vedhæftet fil: MAt3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2017 af fosfor (Slettet)

Hældningen er 8 i x=0.
Dvs. f'(0) = 2a*0+b = b = 8
Toppunktets x-koordinat er -b/(2a) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2017 af Number42 (Slettet)

f(x) = a x^2+bx+c

f'(x) = 2 a x +b

8 = b det er hældningen af tangenten

 f(0) = 1 = c

og toppunktet giver f'(2) =0 = 2 a 2+b hvoraf 4 a = -b og a= -b/4= -2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2017 af StoreNord

#0    Du ved at f'(0)=8


Svar #4
06. september 2017 af MATWORLD (Slettet)

Så 

a = -2

b = 8

c = 1

Passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2017 af StoreNord

Yes sir!


Skriv et svar til: Bestem tallene a, b og c i en andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.