Matematik

hvad er der galt her?

08. september 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej sidder med en opgave og for ikke helt det samme som facit? hvad gar jeg gjort galt 

Vedhæftet fil: IMG_1093.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2017 af mathon

            \small l\! :\; \; 2x+(\mathbf{\color{Red} -3})y-6=0       med normalvektor \small \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\-3 \end{pmatrix}

            \small dist(l,P(3,1))=\frac{\left |2\cdot 3-3\cdot 1-6 \right |}{\sqrt{2^2+(\mathbf{\color{Red} -3})^2}}=\frac{\left |6-3-6 \right |}{\sqrt{13}}=\frac{3}{\sqrt{13}}=\frac{3\sqrt{13}}{13}= 0{.}83205


Svar #3
08. september 2017 af sandrai

mange tak! 

det giver jo også mere mening :-) 


Svar #4
08. september 2017 af sandrai

min lommeregner siger så -3 √13/ 13 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2017 af mathon

det var den numeriske værdi:
                                                    \small \left | 2\cdot 3-3\cdot 1-6 \right |=\left | -3 \right |=3


Svar #6
08. september 2017 af sandrai

nåårh ja :-) 

har lige et spørgsmål mere til en lignene opgave 

punktet hedder 0,7 

og har ligningen 5x+3y+25=0 

hvad er afstanden her? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2017 af mathon

                 \small \small dist(l,P(3,1))=\frac{\left |5\cdot 0+3\cdot 7+25 \right |}{\sqrt{5^2+ 3^2}}


Svar #8
08. september 2017 af sandrai

det er også det jeg har skrevet, men for stasdig ikke det samme resultat  som facit? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2017 af mathon

                 \small \small \small dist(l,P(3,1))=\frac{\left |\mathbf{\color{Red} 5}\cdot 0+\mathbf{\color{Blue} 3}\cdot 7+25 \right |}{\sqrt{\mathbf{\color{Red} 5}^2+ \mathbf{\color{Blue} 3}^2}}=\frac{46}{\sqrt{34}}=\frac{23\sqrt{34}}{17}=7{.}88893


Svar #10
08. september 2017 af sandrai

hmm. 

facit siger ellers 4/√34 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2017 af mathon

facitlisten har en tryk/tastefejl:

                 \small \frac{46}{\sqrt{34}}  blev desværre til  \small \frac{4}{\sqrt{34}}


Skriv et svar til: hvad er der galt her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.