Matematik

To ligninger med to ubekendte

09. september 2017 af Stine1709 - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke få ligningen til at gå op, håber en kan hjælpe mig :- )

2x-y=1  og -6x+4y=2 

P.F.T Stine 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2017 af mathon

        \small I\! :\; 2x-y=1
   \small II\! :\; -6x+4y=2     

\small I multipliceres med 4 og kaldes \small III:

        \small III\! :\; 8x-4y=4
       \small II\! :\; -6x+4y=2               \small II og \small IIIaddéres:

                \small 2x=6

                \small x=3        som indsættes i en af de to oprindelige ligninger til beregning af \small y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2017 af hesch (Slettet)

Gang 1. ligning med 4.

Addèr ligningerne, og se hvad der kommer ud af det.


Svar #3
09. september 2017 af Stine1709

Må man gerne bare miltiplicere med 4 uden at fjerne det igen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2017 af mathon

   Ja.


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.