Matematik

Ligninger m. absolut værdi

10. september 2017 af anonym000 - Niveau: Universitet/Videregående

Opg. 1: Find de reelle løsn. t. denne ligning: |x+3|=5.

Jeg kigger på en løsning når x+3 < 0 og en anden løsning når x+3 ≥  0. 

Jeg løser altså to lign.: x+3=5 og -x-3=5 og jeg får x=2 og x=-8.

Jeg ved dog ikke hvordan jeg skal tolke dette resultat algebraisk eller geometrisk eller på nogen andre måder.

Opg. 2: Find de reelle løsn. t. denne ligning: |x-2|=|3-x|.

Jeg tror jeg skal opstille fire ligninger. Et hvor x-2 ≥ 0 og 3-x ≥ 0, et hvor x-2 ≥ 0 og 3-x < 0 og et hvor x-2 < 0 og 3-x ≥ 0. Er det korrekt? 

Jeg ved hellere ikke hvordan jeg skal tolke dette resultat.

Opg. 3: Hvad er de komplekse løsn. til ovenstående ligninger? 

Skal jeg lade x = z = a+bi, hvor z er et komplekst tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2017 af janhaa

1)

http://www.wolframalpha.com/input/?i=%7Cx%2B3%7C%3D5

to rette linjer med ulike sloper, som skjærer y = 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2017 af janhaa

2)

|x-2|=|3-x|

x = 5/2

dvs Re(x) = 5/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2017 af janhaa

3)

z = x+ i*y


Skriv et svar til: Ligninger m. absolut værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.