Matematik

Bestemme f'(x)

12. september 2017 af dkedme (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har funktionen f(x)=2ln(x)+5x^3

Min lærer har differentieret den til f'(x)=2*1/x+15x

Jeg kan ikke forstå hvordan min lærer kan komme frem til ovenstående... DET giver ikke mening i mit hovede

Er der en venlig sjæl som kan give en uddybende forklaring på hvordan det er gjort, fra punkt til punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2017 af Mathias7878

f(x) = 2*ln(x)+5x^3

f'(x) = 2*\frac{1}{x}+3*5x^2 = \frac{2}{x}+15x^2

- - -

 

 


Skriv et svar til: Bestemme f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.