Matematik

Find radius og koordinatsættet til dens centrum

13. september 2017 af carlpeder (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med nedenstående opgave.

En cirkel er givet ved ligningen

   x^2-4x+y^2+6y-3=0

a) Bestem cirklens radius og koordinatsættet til dens centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2017 af mathon

         \small x^2-4x=(x-2)^2-2^2

         \small \small y^2+6y=(y+3)^2-3^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2017 af janhaa

(x-2)^2 + (y+3)^2 -3 = 4 + 9

(x-2)^2 + (y+3)^2=4^2

S=(2, -3)
R=4


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2017 af mathon

hvoraf
                \small x^2-4x+y^2+6y-3=0

                \small \left ( x-2 \right )^2-4+\left ( y+3 \right )^2-9-3=0

                \small \left ( x-2 \right )^2+\left ( y-(-3) \right )^2=4^2    til sammenligning med den almene cirkelligning.

                \small \left ( x-a \right )^2+\left ( y-b \right )^2=r^2

         

                               


Skriv et svar til: Find radius og koordinatsættet til dens centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.