Matematik

funktion

14. september 2017 af mulle04 (Slettet) - Niveau: C-niveau


har brug for hjælp til dette:

funktionen f er givet ved f(x)=x+4

grafen for funktionen g går gennem punktet (3,4) og har en hældningskoefficienten -2

Tegn grafen for hver af funktionerne f og g


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af mathon

Bruges punkt-hældnings-formlen på funktionen g
har man:
                     \small y-4=-2(x-3)

                     \small y=-2x+6+4

                     \small y=g(x)=-2x+10


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af Mathias7878

Forskriften for g kan findes ved at løse ligningen:

4 = -2*3+b

b = 4+6 = 10

Dvs. g(x) = -2x+10

Ved du, hvordan man lave sildeben? Du kan evt. lave et for f(x) og et for g(x) og derefter kan du tegne graferne i et koordinatsystem.

Læs evt følgende link om, hvordan man laver et sildeben:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/lineaer-funktion/sildeben

- - -

 

 


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.