Kemi
Fortynding
17. september 2017 af
didodawood (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
En Mg(OH)2 opløsning har pH 9
Hvad bliver pH hvis opløsning fortyndes 30 gange ? altså fortynding er det så 10^-3? Ever er jeg helt ud F sporet
Hvad bliver pH hvis opløsning fortyndes 30 gange ? altså fortynding er det så 10^-3? Ever er jeg helt ud F sporet
Skriv et svar til: Fortynding
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.


![\small [OH^-]_{\mathbf{\color{Red} u} for}=10^{-pOH_{\mathbf{\color{Red} u} for}}\;M=10^{-5}\;M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/VnU6WmdXNQStpEZdtkGRZQ==.gif)
![\small [OH^-]_{\mathbf{\color{Red} for}}=\frac{10^{-5}\;M}{30}=3{.}\bar{3}...\cdot 10^{-7}\;M](https://media.studieportalen.dk/images/equations/DYLynTbOZwK_qIWFuu_E-A==.gif)
![\small pOH_{\mathbf{\color{Red} efter}}=-\log\left ( \left [ OH^- \right ]_{\mathbf{\color{Red} for}}/M \right )=-\log\left ( 3{.}\bar3...\cdot 10^{-7} \right )=6{.}48](https://media.studieportalen.dk/images/equations/APv8OpDY_-8oHMm57lm_lA==.gif)
