Matematik

Hvorfor kan man omregne km/t til m/s ved at dividere farten med 3,6?

18. september 2017 af sm26 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2017 af fosfor (Slettet)

3.6 km/t = 3600 m/t = 60 m/min = 1 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2017 af StoreNord

90 \frac{km}{t}\cdot {\color{Red} \frac{1000m}{km}}\cdot {\color{Red} \frac{1t}{60s}}=\frac{100}{6}\frac{m}{s}           

De 2 røde brøker der blir ganget på er eenhedsbrøker, dvs de har værdien  1 .

Derfor ødelægges værdien ikke, men enheds-brøken blir den ønskede


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2017 af mathon

eller noteret:

                         \small 1\; \tfrac{km}{t}=\tfrac{1000\; m}{3600\; s}=\tfrac{1}{3{.}6}\; m/s

                         \small 1=\tfrac{1}{3{.}6}\; \tfrac{m/s}{km/t}

                 \small \left (90\; km/t \right )=\left (90\; km/t \right )\cdot 1=\left (90\; km/t \right )\cdot \left ( \tfrac{1}{3{.}6}\; \tfrac{m/s}{km/t} \right )=\tfrac{90}{3{.}6}\; \tfrac{m}{s}


Skriv et svar til: Hvorfor kan man omregne km/t til m/s ved at dividere farten med 3,6?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.