Matematik

Vektor

19. september 2017 af omixx (Slettet) - Niveau: A-niveau
En der kan hjælpe?
Vedhæftet fil: IMG_0883.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2017 af fosfor (Slettet)

At P(2,7) ligger på cirklen betyder x=2,y=7 løser ligningen, hvilket bare skal bekræftes ved at indsætte disse værdier for x og y i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2017 af fosfor (Slettet)

Til at finde radius/centrum brug:
x2 - 8x = (x - 4)2 - 16
som følger af
x2 - 8x + 16 = (x - 4)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2017 af mathon

cirkelligningen:
                            \small x^2+2dx+y^2+2ey+f=0

                            \small (x+d)^2+(y+e)^2=\left (\sqrt{d^2+e^2-f} \right )^2

med
                         centrum \small C=(-d,-e) og radius  \small r=\sqrt{d^2+e^2-f}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2017 af mathon

i anvendelse:

                         \small x^2+2\cdot (-4)x+y^2+2\cdot 2y+(-5)=0

                            \small (x+(-4))^2+(y+2)^2=\left (\sqrt{(-4)^2+2^2+5} \right )^2

med
                         centrum \small C=(4,-2) og radius  \small \small r=\sqrt{25}=5


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2017 af mathon

Undewrsøgelse af punktet \small P (7,2)'s beliggenhed:

            cirkel:
                          \small (x-4)^2+(y-(-2))^2=5^2

koordinatindsættelse
i venstresiden:

                          \small (7-4)^2+(2-(-2))^2=9+16=5^2

punktet \small P (7,2) ligger på cirkelperiferien.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2017 af mathon

I punktet \small P(7,2) har 
cirklen:

                         \small (x-4)(x-4)+(y-(-2))(y-(-2))=5^2
tangenten:
                         \small (7-4)(x-4)+(2-(-2))(y-(-2))=5^2

                         \small 3(x-4)+4(y+2)=25

                         \small \small t\!:\;\;3x+4y-29=0

                         


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2017 af mathon

sammenhæng:
                           cirklen: 
                                             \small (x-a)(x-a)+(y-b)(y-b)=r^2 
har i cirkelpunktet 
\small (x_o,y_o)
tangentligningen:
                                             \small (x_o-a)(x-a)+(y_o-b)(y-b)=r^2


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.