Fysik

Opgaver inden for specifik varmekapacitet

20. september 2017 af PeRsEuSs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder lige med opgaverne her, men synes ikke jeg kan få det rigtige resultat. A'eren har jeg beregnet til at være:

c=C/m => C=c*m => (600J/oC*kg) * 0,150Kg = 90 J/oC

Opgaven lyder følgende:

4 Grafisk fremstilling af temperaturudviklingen for en genstand, der tilførers varme

En genstand har massen 150 g og den specifikke varmekapacitet 600 J/(K*kg). Dens starttemperatur er 20,0oC.

a) Bereng genstandes varmekapacitet

b) Beregn genstandens temperatur (t), efter at der er tilført varmeenergien 100 J.

c) Beregn genstandens temperatur (t), efter at der er tilført yderligere varmeenergi, således at der i alt er tilført den totale varmeenergi (Qtotal) 500 J. 

Hvordan regnes B/C? Hvilken formel bruger man? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2017 af mathon

                       \small Q=C\cdot \Delta T                     \small C=m\cdot c


Svar #2
21. september 2017 af PeRsEuSs (Slettet)

Takker jeg fandt ud af det :)


Skriv et svar til: Opgaver inden for specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.