Matematik

hvordan løser jeg denne ligning

21. september 2017 af martinier - Niveau: B-niveau

hejsa 

Jeg skal løse denne ligning for at finde nulpunkter til f(x)

(1/3)x3-2x-3x=0

(1/3) står for en tredjedel!

hvordan løser jeg denne ligning? Så vidt jeg husker er det noget med at man skal dele ligningen op eller sådan noget... Har vedhæftet ligningen i en fil også.

//Martin

Vedhæftet fil: Funktionsanalyse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2017 af mathon

                       \small \tfrac{1}{3}x\left ( x^2-15 \right )=0

                       \small \small x\left ( x^2-15 \right )=0

                       \small x\left ( x+\sqrt{15} \right )\left ( x-\sqrt{15} \right )=0

                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2017 af fosfor (Slettet)

" -2x-3x " må være forkert skrevet


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2017 af Anders521

Hejsa,

for at løse ligningen (1/3)x3-x2-3x=0 skal du bestemme de alle x-værdier for hvilket gør ligningen sandt: du kan starte med at gætte på evt. løsninger. Hvis du f.eks. vælger x=0 vil du få (1/3)*03-02-3*0=0. Okay, så har du fundet én løsning. Så kan du faktoriserer dit udtryk til x*[(1/3)x2-x-3]=0. Ved brug af nulreglen kan du se at x=0 eller [(1/3)x2-x-3]=0. I sidstnævnte tilfælde kan du så bruge løsningsformlen for en andengradsligning. Dermed kan du se at du har tre nulpunkter/rødder.


Skriv et svar til: hvordan løser jeg denne ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.