Matematik

Forstår det ikke

24. september 2017 af desire123 - Niveau: A-niveau

hej

forstår ikke opgave b), for forstår ikke hvordan man skal kunne finde intervallet?

opgaven er i den vedhæftede fil

Vedhæftet fil: kkkkk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2017 af fosfor (Slettet)

Maxværdien er 440, dvs. der skal gælde

30 x + 20 y = 440

y = (440 - 30x) / 20           som er en linje.

Spørgsmålet er så hvilken del af linjen der ligger inden for området på figuren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2017 af Soeffi

#0 Løsning i Geogebra.

Vedhæftet fil:spejle.png

Svar #4
24. september 2017 af desire123

men der er jo ikke noget interval i den linje, for den rammer kun 1 punkt inden for polygonområdet, som er maksværdiens punkter


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2017 af Soeffi

#4

men der er jo ikke noget interval i den linje, for den rammer kun 1 punkt inden for polygonområdet, som er maksværdiens punkter

Den blå linje ligger mellem to stiplede - hvad siger det dig?


Svar #6
24. september 2017 af desire123

at intervallet er mellem de 2 stiplede linjer, men skal jeg så måle hvor de to stiplede linjer skære y-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2017 af Soeffi

#6

at intervallet er mellem de 2 stiplede linjer, men skal jeg så måle hvor de to stiplede linjer skære y-aksen?

Det er mere noget med hældningen, som er forholdet mellem de to dækningsbidrag.


Svar #8
24. september 2017 af desire123

beklager, men forstår det stadig væk ikke, er løsning så [-1,333;2] ? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. september 2017 af Soeffi

#8

Lad os sige, at dækningsbidraget på planglas ligger fast på 30 kr. pr. stk. Lad os sige, at dækningsbidraget på spejle hedder d.

Dermed gælder, at 4/3 < 30/d < 2 ⇒ 3/4 > d/30 > 1/2 ⇒ 22,5 > d > 15.


Svar #10
24. september 2017 af desire123

okay, nu gav det mening, man  starter ud med hældningen for funktion g < 30 kr. pr stk for planglas/ dækningsbidraget for spejle > hældningen for funktion --> så bytter man om på alle tallene?? --> derefter dividere man med på alle led, så det bliver til intervallet... Men lige det sidste spørgsmål. hvad hedder det du gøre, når du bytter tallenes plads? altså du skifter fra 4/3 til 3/4, 30/d til d/30 og 2 til 1/2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2017 af Soeffi

#9 For at gøre det rigtigt:

\\4/3 < 30/d < 2 \Leftrightarrow 4/3 < 30/d \wedge 30/d < 2\Leftrightarrow \\\\ 4\cdot d/3 < 30 \wedge 30 < 2\cdot d\Leftrightarrow 4\cdot d < 30\cdot 3 \wedge 30/2 < d\Leftrightarrow \\\\ d < 30\cdot 3/4 \wedge 30/2 < d\Leftrightarrow d < 22,5 \wedge 15 < d \Leftrightarrow\\\\ 15 < d < 22,5


Skriv et svar til: Forstår det ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.