Fysik

Bestem accelerationen til tiden t = 5 s

25. september 2017 af spongebobo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bevægelsen for den genstand, vi betragter i denne opgave, kan beskrives med følgende stedfunktion

s(t)= t ⋅ 25m/s + 12m

Tiden t måles i sekunder

Bestem accelerationen til tiden t = 5 s


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2017 af swpply (Slettet)

Hvorfor starter du en ny tråd med det samme spørgmål ??

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1776468


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2017 af swpply (Slettet)

Har du lært om differentialreging i undervisningen ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2017 af BadBoyBard (Slettet)

Hey spongebobo,

s(t) er jo din stedfunktion. For at finde accelerationen, skal du først finde din hastighedsfunktion v(t). Denne finder du ved at differentiere s(t). 

Når du så har fundet ud af dette, skal du finde din acceleration i t = 5 ved at først at finde accelerationsfunktionen, d.v.s. a(t). Accelerationsfunktionen finder du blot ved at differentiere v(t).

Når du så har fundet accelerationsfunktionen, så kan du finde accelerationen ved at indsætte t = 5 ind i t's plads i den funktion du nu får ved at differentiere s(t) to gange. (Hint: Det er ikke sikkert, at der kommer til at være noget t). 

Prøv lige, om du ikke selv kan finde ud af noget.

Mvh,

Bard


Skriv et svar til: Bestem accelerationen til tiden t = 5 s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.