Matematik

ligninger

25. september 2017 af madsg02 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Opstil en ligning, så du kan udregne, hvor høj en juicekarton skal være, når den skal rumme en liter. Kartonen har en grundflade på 9 cm gange 5 cm.

Hvad er højden af juicekartonen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2017 af StoreNord

1=0.9*0.5*h           find højden h i dm.


Svar #2
25. september 2017 af madsg02 (Slettet)

hvad mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2017 af swpply (Slettet)

Lad h benævne højden af juicekartonen.

Juicekartonens grundflade (bunden af Juicekartonen) har et areal på:

\begin{align*} A &= 9\,cm\cdot5\,cm \\ &= 45\,cm^2 \end{align*}

Juicekartonens volumen er derfor:

\begin{align*} V &= A\cdot h \end{align*}

Dividere vi nu begge sider med A, finder vi en ligning for h:

\begin{align*} h &=\frac{V}{A} \end{align*}.

Husk at én liter (1 L) er det samme som 1000 cm3. Hvorfor at

\begin{align*} h &=\frac{V}{A} \\ &= \frac{1000\,cm^3}{45\,cm^2} \\ &= 22.2\,cm \end{align*}.


Svar #4
25. september 2017 af madsg02 (Slettet)

så det er 22.2 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2017 af StoreNord

eller 2.22 dm.                  :)


Svar #6
25. september 2017 af madsg02 (Slettet)

ok tusind tak


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.