Matematik

Grænseværdi fra højre, når værdien x går imod, ikke er defineret for funktionen

26. september 2017 af Santoz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Funktionen: f(x) = 1 / (x^2 - 5x + 6)

Lim (x->3+)  f(x)

Funktionen er ikke defineret i punktet 3

Jeg skal bestemme grænseværdien uden brug af elektroniske hjælpemidler. Jeg sidder og er i tvivl om, hvorvidt grænseværdien er uendelig eller ikke eksisterende for funktionen, når x-værdien nærmer sig 3 fra højre. Kan i hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2017 af janhaa

lim to 3+
1/(x^2-5x+6) = infty

and

lim to 3-
1/(x^2-5x+6) = -infty


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. september 2017 af swpply (Slettet)

Grænseværdien for f(x) når x→3 oppefra/højre eksitere, og som janhaa siger er den +∞.

Tilsvarende eksitere grænseværdien for f(x) når x→3 nedefra/venstre og den er -∞.

Det betyder samlet set, at limx→3 f(x) ikke er veldefinieret og derfor ikke eksitere.

HINT:   For at vise at grænseværiden for f(x) når x→3 oppefra/højre er +∞, kan du bruge at

                             \frac{1}{x^2-5x+6} = \frac{1}{x-3} - \frac{1}{x-2}.


Skriv et svar til: Grænseværdi fra højre, når værdien x går imod, ikke er defineret for funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.