Matematik

potens og grundtal

26. september 2017 af Cillenille (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Halløj...

Min datter sidder med et potens regnestykke og jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør. 

Regnestykket er X3=1000

Hvordan er det jeg finder X?

Hilsen Cille


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af swpply (Slettet)

Du tager den tredje rod på begge sider af lighedstegnet, dvs.

x^3 = 1000\qquad\text{hvis og kun hvis}\qquad x = \sqrt[3]{1000}

Du kan enten taste dette ind i en lommeregner, eller blot indse at svaret må være x = 10.

— Du kan altid tjekke at x = 10 også løsser ligningen. Idet x3 = 103 = 10*10*10 = 1000


Svar #2
26. september 2017 af Cillenille (Slettet)

Tusind tak, nu kan jeg godt huske det.

Tak fordi du gad svare :o)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2017 af swpply (Slettet)

Velbekommen, jeg håber at svaret kan bruges :-)


Svar #4
26. september 2017 af Cillenille (Slettet)

Det kan det, men det er vist ikke bare lige alt der stemmer....

Den her driller også lidt:

X4=6561

For hvis jeg gør det på samme måde altså 4√6561 er svaret 324. Men 324x324x324x324 giver et helt andet resultat....


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2017 af fosfor (Slettet)

Prøv i stedet at tage kvadratroden to gange. Det er det samme som fjerde rod


Svar #6
26. september 2017 af Cillenille (Slettet)

Det gør jeg, igen tusind tak....


Skriv et svar til: potens og grundtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.