Matematik

Tegne en graf.

26. september 2017 af Blithe - Niveau: 9. klasse

Jeg skal tegne en graf, der viser sammenhængen mellem grader og fahrenheit. Første aksen skal vise fahrenheit, og anden aksen skal vise celsius. 

Jeg har fået oplyst formlen: C=(F-32)*5/9

Jeg ved at grafen skal skære 1. aksen i punktet (32,0).

Hvordan tegner man den graf???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af peter lind

Grafen er en ret linie, så du behøver kun to punkter for at kunne lave grafen.  Du kan vælge punktet vilkårligt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2017 af swpply (Slettet)

Hej ThunderGirl.

Husk at ligningen for en retlinje har formen:

                                   y = ax+b

Så hvis du ønsker at havde fahrenheit (F) ud af førsteaksen (x-aksen) og grader celsius ud af andenaksen (y-aksen) skal du blot gange parantesen helt ud

                                  \begin{align*} C &= (F-32)*\frac{5}{9} \\ &= \frac{5}{9}F - \frac{160}{9} \end{align*}

Du skal således tegne en retlinje der skære andenaksen i punktet (0, -160/9) og har hældningen 5/9.


Svar #3
26. september 2017 af Blithe

Tak :)


Skriv et svar til: Tegne en graf.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.