Matematik

Løs andengradsligningen -> bestem tallet c

26. september 2017 af Bitternsweet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg ligningen: 3x^2-6x+c=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2017 af Mathias7878

træk 3x^2 fra og læg +6x til på begge sider

c = -3x^2+6x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2017 af StoreNord

                              \\L\o s:\; \; \; \; 3x^{2}-6x+c=0 \\ \\Diskriminanten \; er:\; \; \; 6^{2}-4\cdot3\cdot c \\ \\x=\frac{6\pm \sqrt{6^{2}-12c}}{2\cdot3}

Først nu ser jeg:    bestem tallet c

Måske skal man bestemme tallet c, således at ligningen har netop een løsning.  :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2017 af Mathias7878

Hvis #2 er tilfældet fås

d = b^2-4ac = (-6)^2-4*3*c = 36-12c

d = 0

36-12c = 0

-12c = -36

c = \frac{-36}{-12} = 3

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2017 af SuneChr

Man har
36 - 12c < 0  ⇔  ingen reelle rødder,
36 - 12c = 0  ⇔  to identiske reelle rødder, ofte kaldet en rod med multiplicitet to,*)
36 - 12c > 0  ⇔  to forskellige reelle rødder.
____________
*) Geometrisk betyder det, at parablens toppunkt ligger på x-aksen. 


Skriv et svar til: Løs andengradsligningen -> bestem tallet c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.