Matematik

Udnyt omskrivningen

27. september 2017 af anjakorsager (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vi har fåe en opgave, desværre uden tilhørende undervisning i emnet. Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2017 af fosfor (Slettet)

\sqrt[4]{x^3} = x^{3/4}

som differentieret giver

3/4\cdot x^{3/4 - 1}


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2017 af mathon

                  \small f(x)=4x^5-x^{\frac{1}{5}}

                  \small f{\, }'(x)=4\cdot 5\cdot x^{5-1}-\tfrac{1}{5}\cdot x^{\frac{1}{5}-1}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2017 af mathon

                  \small \small g(x)=x^{\frac{1}{3}}+x^{\frac{3}{4}}

                  \small g{\, }'(x)=\tfrac{1}{3}\cdot x^{\frac{1}{3}-1}+\tfrac{3}{4}\cdot x^{\frac{3}{4}-1}


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2017 af mathon

                  \small \small \small h(x)=x^{\frac{1}{3}}+\ln(x^2)

                  \small h{\, }'(x)=\tfrac{1}{3}\cdot x^{\frac{1}{3}-1}+\tfrac{1}{x^2}\cdot 2x


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2017 af mathon

                  \small \small \small \small i(x)=2x^{\frac{4}{3}}+7x

                  \small i{\, }'(x)=2\cdot \tfrac{4}{3}\cdot x^{\frac{4}{3}-1}+7


Svar #7
27. september 2017 af anjakorsager (Slettet)

Tusind tak :) Skulle den så kunne regnes ud og give et endeligt tal? For det syntes jeg ikke lige umiddelbart at wordmat vil. Selvfølgeligt løses som ligning, bare inden der er misforståelser


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2017 af mathon

                  \small \small f{\, }'(x)=4\cdot 5\cdot x^{5-1}-\tfrac{1}{5}\cdot x^{\frac{1}{5}-1}=20x^4-\left (\tfrac{1}{5} \right )^{-\frac{4}{5}}


Svar #9
27. september 2017 af anjakorsager (Slettet)

Så altså ikke et lige tal, så har jeg alligevel ikke gjort noget forkert denne gang :) Tusind tak endnu en gang


Skriv et svar til: Udnyt omskrivningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.