Matematik

LIGNINGER, HJÆLP HJÆLP!

27. september 2017 af anonym128 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg har brug for hjælp denne her opgave, håber i vil hjælpe mig!! :))

"I trekant DEF er vinkel D og F lige store. Vinkel E er dobbelt så stor. Hvor store er de tre vinkler? 

Håber i vil hjælpe mig, da jeg skal måske op på tavlen og fremlægge om det.. :((


Svar #1
27. september 2017 af anonym128 (Slettet)

#0

Hej, jeg har brug for  hjælp denne i her opgave, håber i vil hjælpe mig!! :))

"I trekant DEF er vinkel D og F lige store. Vinkel E er dobbelt så stor. Hvor store er de tre vinkler? 

Håber i vil hjælpe mig, da jeg skal måske op på tavlen og fremlægge om det.. :((


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2017 af mathon

vinkel \small D og \small F sættes til \small x

vinkel \small E er så \small 2x

                                        \small 4x=180^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2017 af fosfor (Slettet)

Kald størrelsen af vinkel D for x
da gælder
D = x
F = x
E = 2x

Da det er en trekant gælder
180 = D + E + F = x + 2x + x = 4x


Svar #4
27. september 2017 af anonym128 (Slettet)

Tusind tak, nu forstår jeg meget bedre!! :))


Skriv et svar til: LIGNINGER, HJÆLP HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.