Matematik

Eksponentiel funktion

27. september 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej søde folk 

er der nogen dygtige matematiker herinde ,som kan hjælper mig med den opgave .

venligst forklaer, hvorden kommer man hurtigt med  at  regner med såden opgave.

på forhånd tak

Vedhæftet fil: eksponentiel funktion.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af mathon

   1.
                \small 1+r_7=1{.}084^7=1{.}78875

                \small r_7=p_7\cdot 10^{-2}=0{.}78875

                \small \small p_7=78{.}875


Svar #2
27. september 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

tusind million tak min ven

mathon

det er lidt svært for mig at de type opgave ,

gid du forkler med noget ord , beliver end bedre .


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2017 af mathon

2.
           \small \small p_5=-10

           \small r_5=-10\cdot 10^{-2}=-0{.}1

           \small \small 1+r_5=0{.}9

           \small \small 1+r_5=0{.}9=(1+r_{\aa r})^5

                           \small 1+r_{aa r}=0{.}9^{\frac{1}{5}}=0{.}979148

                           \small r_{\aa r}=p_{\aa r}\cdot 10^{-2}=0{.}979148-1=-0{.}020852

                           \small p_{\aa r}=-2{.}0852


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2017 af fosfor (Slettet)

Hvis et tal T skal gøres 8.4% større, så skal man gange med 1.084

Hvis dette gøres 7 gange, så fås
T * 1.084 * 1.084 * 1.084 * 1.084 * 1.084 * 1.084 * 1.084 =
T * 1.0847  =
T * 1.759

Dvs. T alt i alt bliver ganget med 1.759, hvilket betyder en vækst på 75.9%


Svar #5
27. september 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

#0

Hej søde folk 

er der nogen dygtige matematiker herinde ,som kan hjælper mig med den opgave .

venligst forklaer, hvorden kommer man hurtigt med  at  regner med såden opgave.

på forhånd tak


Svar #6
27. september 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Tusind tak søde mennesker 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.