Matematik

En funktion = grafer .... Hjælp mig!

27. september 2017 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Venner

Jeg sidder desværre fast ved en matematik opgave, og kan ikke komme videre. Er der en velig sjæl som lige kan give en hjælpende hånd. Opgaven er vedhæftet som fil.

Vedhæftet fil: Mate.docx

Svar #1
27. september 2017 af Matematik10 (Slettet)

Kan det passe, at jeg bare skal aflæse grafen på først opgave, altså a)?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2017 af Anders521

mht a) for at bestemme f.eks. f(-2) finder du først på x-aksen x=-2 og dernæst gå parallet op med y-aksen indtil du rammer grafen for f. Tilsidst går du parallelt med x-aksen mod højre og aflæser på y-aksen, hvilken talværdi f(-2) har.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2017 af SuneChr

Gør koordinaterne, herunder, færdige:
a)   (- 2 ; ...)
      (4 ; ...)
b)   (... ; 12)
c)   (... ; 2)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. september 2017 af StoreNord

#1      Ja du skal bare aflæse. Det behøver vist ikke at være særligt nøjagtigt.       :)


Svar #5
27. september 2017 af Matematik10 (Slettet)

StoreNord - Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal lave B, og C. Der hvor jeg skal løse lignerne, kan du lige forklare hvordan jeg helt præcis skal lave dem?

a)   (- 2 ;11,5)
      (4 ; 12)
b)   (..; 12)
c)   (... ; 2)


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. september 2017 af Mathias7878

#5

Du skal gøre det samme som ved a) og b)

Ligningen f(x) = 12 kan omskrives til koordinatsættet (x,y) hvor du kender y-værdien, da f(x) = y = 12, dvs (x,12)

Det samme er tilfældet for f(x)=2, hvor f(x) = y = 2, dvs (x,2). 

Du skal derfor bare bestemme x i hvert af tilfældene, hvilket kan gøres ved at aflæse grafen

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. september 2017 af Mathias7878

Tilfældet i b) og c) er bare modsat a), da du i a) kender x-værdien, hvorimod du i b) og c) kender y-værdien

- - -

 

 


Svar #8
27. september 2017 af Matematik10 (Slettet)

Jeg siger Tusind tak for jeres tid :)


Skriv et svar til: En funktion = grafer .... Hjælp mig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.