Matematik

Ligninger

28. september 2017 af minijosa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er stoppet eller jeg kunne ikke regner det to opgave, hvordan skal jeg gøre?

Her er opgaverne:

1 : 4 * ( x + 1 ) = 2 (x - 3 ) jeg har skrivet som her : 4x + 4 = 2x - 6 derefter kunne jeg ikke regne det

2 : 7 + 4 ( 2x - 1 ) = 3x - 5 (x - 6 ) : jeg har skrivet som her : 7 + 8x -4 = 3x - 5x + 30 også er jeg stoppet

ps: jeg er begynder, derfor er jeg ikke gode til ligninger/matematik.

Hvis du kan hjælper mig det vil være mega fedt ellers håber jeg nogen kunne hjælpe mig, så jeg kunne lære det :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2017 af PeterValberg

Vedr. 1

4·(x + 1) = 2·(x - 3)   gang ind i parenteserne
4x + 4 = 2x - 6          saml x'erne på den ene side, tallene på den anden
4x - 2x = -6 - 4         reducér
2x = -10                   dividér med 2 på begge sider
x = -5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2017 af PeterValberg

Vedr. 2

7 + 4·(2x - 1) = 3x - 5·(x - 6)    gang ind i parenteserne
7 + (8x - 4) = 3x - (5x - 6)        hæv parenteserne (bemærk minusparentesen)
7 + 8x - 4 = 3x - 5x + 30          reducér 
8x + 3 = 30 - 2x                       saml x'erne på den ene side og tallene på den anden
8x + 2x = 30 - 3
10x = 27                                  forkort begge sider med 10
x = 2,7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. september 2017 af minijosa (Slettet)

Tak for hjælper 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.