Kemi

opløsning

28. september 2017 af tøsenkolding (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne her, har sad og bøvlet længe med den, men fatter ikke en s... :) 

. I en opløsning er den formelle stofmængdekoncentration af Mg(NO3)2 0,200 M                   ??????(????3)2  = 0,2 M        Forklar hvordan man finder den aktuelle stofmængdekoncentration af  MgS,   Mg2+ og  NO3- Udregne de aktuelle stofmængdekoncentrationer

Brug [Mg(NO3)2] = ….   [Mg2+] = ….   [NO3-] = ….


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2017 af mathon

Brug [Mg(NO3)2] =  [Mg2+] =   \small \tfrac{1}{2}[NO3-

                \small \small \left [ Mg(NO_3)_2 \right ]=\left [ Mg^{2+} \right ]=0{.}2\;M

                \small \small \left [ N{O_3}^- \right ]=2\left [ Mg^{\, 2+} \right ]=0{.}4\;M
                                                                                  da \small Mg(NO_3)_2 er let opløseligt.

                    


Svar #2
28. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

hvordan forklare jeg den aktuelle stofmængdekoncentration??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2017 af mathon

                            \small M\! gNO_3\, _{\textit{(s)}}\; \rightarrow \; M\! g^{\, 2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, N{O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}


Svar #4
30. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

..  I en opløsning er den formelle stofmængdekoncentration af BaCl2  er 0,200 M      ??????????2= 0,2 M        Forklar hvordan man finder den aktuelle stofmængdekoncentration af BaCl2, Ba2+ og Cl-   Udregne de aktuelle stofmængdekoncentrationer Brug [BaCl2] = ….   [Ba2+] = ….   [Cl-] = ….


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2017 af mathon

Brug        c(BaCl2) =  [Ba2+] =   \small \tfrac{1}{2}[Cl-

                0,2 M= [Ba2+] = 1/2 [Cl-]

                [Cl-] = 2·[Ba2+] = 2 (0,2 M) = 0,4 M

                [BaCl2] = 0                                         da BaCl2 er let opløseligt


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2017 af mathon

korrektion:

                 Mg(NO3)2 (s)   →  Mg2+  +   2 NO3-

Brug

                c(Mg(NO3)2) =  [Mg2+] =   \small \tfrac{1}{2}[NO3-

                 c(Mg(NO3)2) =  [Mg2+] 0,200 M

                [NO3] = 2 · (0,200 M) = 0,400 M

                [Mg(NO3)2] = 0
                                                                                  da \small Mg(NO_3)_2 er let opløseligt.


Svar #7
30. september 2017 af tøsenkolding (Slettet)

Okay... Skal det hele skrives ind til selve spørrgsmålet??? eller er det nok bare med det nedeste ? +


Skriv et svar til: opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.